Menu
Matkailukeskus»Varausehdot ja säännöt

Varausehdot ja säännöt

Matkailukeskus Rauhalahden peruutus- ja majoitusehdot

Majoituskohteen varaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, lomahuviloiden kohdalla varaajan tulee olla 22 vuotta täyttänyt.

Majoitusvuorokausi
Majoitusvuorokausi loma- ja leirintämökeissä alkaa klo 16.00 ja lomahuviloissa klo 15.00. Majoitusvuorokausi päättyy mökeissä klo 12.
Majoitusvuorokausi matkailuajoneuvossa ja teltassa alkaa saapumispäivänä klo 6 ja päättyy lähtöpäivänä klo 23.

Peruutusehdot
Jos olet estynyt saapumasta, varaus tulee peruuttaa välittömästi puhelimitse tai sähköpostilla. Jos kyseessä on jo maksettu varaus, voit kysyä takaisinmaksua sähköpostitse osoitteessa sales@visitrauhalahti.fi.

Maksua palautettaessa vähennetään aina toimistokulut 20 €.

Alle viikon pituisissa varauksissa varaus voidaan peruuttaa varauksen alkamista edeltävänä päivänä kello 16.00 saakka. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa hinta yhdeltä majoitusvuorokaudelta.

Viikon tai sen ylitse kestävän varauksen tai useampaa majoitusyksikköä koskevissa varauksissa asiakas voi tehdä peruutuksen kuluitta 7 vuorokautta ennen varauksen alkamispäivää. Myöhäisemmissä peruutuksissa majoitusliikkeellä on oikeus saada korvausta sovitusta hinnasta seuraavasti:

  • 3-6 vrk ennen varauksen alkua 50 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen.
  • alle 2 vrk ennen varauksen alkua 100% varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen.

Erikoistapahtumien (mm. juhannus ja Sawo Show) ajaksi tehdyt varaukset voi perua kuluitta 30 vrk ennen varauksen alkamispäivää. Myöhäisimmissä peruutuksissa majoitusliikkeellä on oikeus saada korvausta sovitusta hinnasta seuraavasti:

  • 8 -29 vrk ennen varauksen alkua 50 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen.
  • alle 7 vrk ennen varauksen alkua 100 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen.

Erikoistapahtumavaraukset maksetaan aina ennakkoon joko verkkokaupassa tai laskua vastaan. Ellei asiakas maksa suoritusta eräpäivään mennessä, voi palvelun tarjoaja yksipuolisesti perua varauksen ja palauttaa kohteen myyntiin.

Huom. Varauksen maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Ellei asiakas peru varaustaan ja kohde jää myymättä siinä olleen maksamattoman varauksen vuoksi, peritään varauksen hinta kokonaisuudessaan tulematta jääneeltä asiakkaalta.

Lisäpalveluiden kuten saunavarauksen peruutus tulee tehdä edeltävänä päivänä kello 16.00 mennessä. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa koko varauksen arvo

Lähtö ennen sovittua ajankohtaa: käyttämättä jääneeltä ajalta veloitetaan täysi hinta

Palvelun tarjoajan oikeus peruuttaa varaus
Leirintäalue ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamasta varauksen peruuntumisesta. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada mahdollisesti etukäteen maksamansa majoitushinta takaisin. Palvelun tarjoajan vastuu rajoittuu vain maksetun summan palauttamiseen, eikä velvoitetta korvaavan kohteen tarjoamiselle ole. Force majeure –tapauksessa palveluntarjoaja voi mahdollisuuksiensa mukaan tarjota varauksen peruuttamisen vaihtoehdoksi varauksen vaihtoa toiseen majoitusmuotoon.

Ryhmät
Ryhmällä tarkoitetaan seuruetta, joka on varannut vähintään kolme majoitusyksikköä.
Ryhmän tulee toimittaa nimilista ja huonejako ennakkoon. Ryhmäalennus on 5 % majoitusyksiköiden normaalihinnoista.

Majoittuminen ja mökin siivous
Avaimen nouto ja palautus tehdään Matkailukeskus Rauhalahden vastaanotossa (Rauhankatu 3, 70700 Kuopio). Talvisin avaimen noudosta on sovittava erikseen ja avain jätetään lähtiessä keittiön pöydälle. Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että ikkunat ja ovet ovat lukittuna. Varaaja on varausjakson aikana vastuussa avaimesta ja mökistä. Avaimen unohtuessa veloitetaan oven aukaisusta 75€ (öisin klo 23-06 ja pyhäpäivisin 90€). Kadonneesta avaimesta aiheutuvista lukon muutostöistä peritään muutostöiden aiheuttamat kustannukset.

Asiakkaiden edellytetään käyttävän liinavaatteita, makuupussia tms. Ilman lakanoita nukkumisesta voidaan veloittaa vuodevaatteiden pesettäminen. Liinavaatteet kuuluvat majoitushintaan lomahuviloissa sekä lomamökeissä. Leirintämökkien hintaan liinavaatteet eivät kuulu. Kertakäyttölakanoita voi tarvittaessa ostaa leirintäalueen vastaanotosta. Loppusiivous sisältyy majoitushintaan. Asiakasta kuitenkin edellytetään laittamaan tavarat paikalleen, pesemään astiat, tyhjentämään jääkaapin, viemään roskat jätepisteeseen ja pullot ja tölkit mukanaan. Kaatuneet nesteet, tahrat yms. tulee olla poistettu. Liinavaatteet poistetaan ja jätetään sängyn päälle. Pidätämme oikeuden laskuttaa asiakasta jälkikäteen, mikäli mökin siivous vaatii ylimääräistä siivousta tai erikoispesuaineiden käyttöä.

Järjestyshäiriöt
Mikäli asiakas käyttäytyy leirintäalueen yleisten järjestyssääntöjen tai leirintäalueen henkilökunnan antaman ohjeistuksen vastaisesti eikä leirintäalueen edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä on leirintäalueella oikeus keskeyttää varaus välittömästi. Kaikista yllä olevista toimenpiteistä aiheutuneet todelliset kustannukset laskutetaan varaajalta.

Vauriot, puutteet ja reklamaatiot
Kaikki majoitusyksikön varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset tulee osoittaa välittömästi leirintäalueen henkilökunnalle, jolloin ne voidaan mahdollisuuksien mukaan korjata tai kompensoida jo majoituksen aikana. Jos haittatekijää ei voida korjata tai kompensoida paikan päällä, on asiasta tehtävä kirjallinen reklamaatio. Samoin asiakas on velvollinen ilmoittamaan välittömästi ja korvaamaan majoitusyksikölle tai leirintäalueen muille rakennuksille ja niiden irtaimistolle aiheuttamansa vahingot. Ilmoittamattomat vauriot laskutetaan todellisten kulujen mukaan jälkikäteen. Varaaja on täysimääräisessä vastuussa varaamansa majoitusyksikön kunnossa pysymisestä majoitusvarauksensa aikana. Palvelun tarjoaja ei vastaa kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista (esim.katkokset vesi-tai sähköverkossa, tietoliikenne- tai tv-verkossa)

Henkilömäärä
Majoitusyksikön suurin sallittu henkilömäärä on sama kuin vuoteiden ja lisävuoteiden määrä. Henkilömäärä on ilmoitettava matkustajailmoituksella viimeistään sisäänkirjautumisen yhteydessä, eikä sitä saa ylittää.

Matkustajatietojen antovelvollisuus
Majoituslain mukaan matkustajan tulee täyttää matkustajailmoitus ennen majoittumistaan. Asiakkaalla on mahdollisuus täyttää ja tulostaa sähköinen matkustajailmoitus osoitteessa www.suomicamping.fi, mikä nopeuttaa majoittumista leirintäalueelle. Matkustajailmoitus tulee täyttää viimeistään sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tietojen antovelvollisuuden laiminlyönnistä ja väärien henkilötietojen antamisesta on säädetty rangaistus rikoslaissa.

Tupakointi
Tupakointi on sallittu vain majoitustilojen ulkopuolella. Luvattomasta sisällä tupakoinnista palvelun tarjoajalla on oikeus veloittaa siivouksesta ja tuuletuksesta aiheutuneet lisäkulut.

Lemmikkieläimet
Lemmikin tuonti majoitustiloihin on sallittu, mutta siitä on aina ilmoitettava etukäteen. Varaathan lemmikillesi tarvittaessa oman pedin, lemmikin paikka ei ole sängyssä tai sohvalla. Lemmikkieläimistä veloitetaan lomahuviloissa sekä lomamökeissä majoitusajalta 10 € /vrk. Lemmikkimaksu ei korvaa lemmikin aiheuttamia vahinkoja tai ylimääräisiä tekstiilien pesulakuluja. Lemmikin sairaus ei ole varauksen perumiseen oikeuttava syy. Asiakas on velvollinen korjaamaan lemmikkien jätökset hoidetuilta nurmialueilta.

Löytötavarat
Löytötavaroita säilytetään 3 kuukautta ja niitä voi noutaa vastaanotosta veloituksetta. Löytötavaroiden lähettämisestä aiheutuneet kulut kuuluvat asiakkaalle.

Paljut
Matkailukeskuksen asiakas voi halutessaan vuokrata varauksensa ajalle käyttöön paljun yhteistyökumppaniltamme AJ RSteam Oy:ltä. Paljun voi varata huvilamajoitukseen tai Kartanon saunalle. Oman paljun tuominen tai muiden yritysten kautta varaaminen on kielletty.

Palvelun tuottajalla on oikeus milloin tahansa muuttaa palvelua, sen sisältöä, saatavilla oloa ja tämän sopimuksen ehtoja ilmoittamalla siitä asiakkaalle kotisivuillaan. Muutokset tulevat voimaan välittömästi kuitenkin niin, että asiakkaan varauksiin sovelletaan aina varauksen tekohetkellä voimassa olleita ehtoja.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - MATKAILUKESKUS RAUHALAHTI

Saapuminen
1. Ilmoittaudu majoittautuessasi vastaanottoon, osoita pyydettäessä henkilöllisyytesi.
2. Täytä matkustajailmoitus.
3. Noudata maksujen suorittamisessa henkilökunnan ohjeita.
4. Ryhmien majoittumisen suorittaa ryhmänjohtaja.
5. Jos saavut myöhään tai lähdet alueelta aikaisin vältä tarpeetonta häiriötä.

Majoittuminen
1. Noudata leirintäpaikan valinnassa sekä matkailuajoneuvon, teltan ja ajoneuvon
sijoittamisessa henkilökunnan ohjeita.
2. Matkailuajoneuvojen ja telttojen välisen etäisyyden tulee olla vähintään neljä (4) metriä.
3. Ryhmämajoitusteltoista on sovittava erikseen.
4. Yöpyminen on sallittu ainoastaan matkailuajoneuvoissa, teltoissa sekä mökeissä.
5. Kiinteät järjestelyt ja rakenteet leirintäpaikkasi ympärillä (esim. lipputanko, terassi, aita,
oja) ovat kiellettyjä ilman alueen henkilökunnan lupaa.
6. Noudata mökeissä siisteyttä ja annettuja ohjeita.

Oleskelu alueella
1. Tulenteko on sallittua vain merkityillä tulipaikoilla.
2. Ampuma-aseiden, vaarallisten teräaseiden sekä muiden häiritsevien ja vaarallisten
esineiden tuominen alueelle on kielletty.
3. Tunnukselliset liivit tai asusteet, jotka voivat viitata rikolliseen toimintaan, tai ovat siihen
helposti yhdistettävissä, ovat kiellettyjä.
4. Noudata radion, tv:n ja musiikin äänentoistossa hienovaraisuutta ympäri vuorokauden.
5. Huolehdi, että lastesi leikit eivät häiritse muita majoittujia.
6. Pallopelien pelaaminen on sallittua vain niille osoitetuilla alueilla.
7. Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettynä ja ulkoilutettava tähän tarkoitukseen osoitetulla alueella.
8. Moottoriajoneuvojen tarpeeton joutokäynti on kielletty.
9. Vältä tarpeetonta liikkumista moottoriajoneuvolla alueella ja noudata nopeusrajoituksia sekä liikennemerkein annettuja määräyksiä.
10. Poikkeuksellisen kovaääniset ajoneuvot kuten autot, moottoripyörät, traktorit tms. on säilytettävä alueen ulkopuolella olevalla pysäköintialueella
11. Hiljaisuus on klo 24 - 06 välisenä aikana, jolloin autolla ajo, äänekäs keskustelu, musiikin
kuuntelu ym. alueella metelöinti on ehdottomasti kielletty. Alueella on järjestyksenvalvonta. Ilmoitattehan mahdollisista järjestyshäiriöistä välittömästi henkilökunnalle, puh. 017 473 000. Järjestyshäiriönaiheuttajat voidaan poistaa alueelta.
12. Kaupankäynti tai siihen liittyvä toiminta ilman lupaa on kielletty.
13. Alkoholijuomien häiritsevä käyttö on kielletty.
14. Kunnioita muita asiakkaita, äläkä aiheuta häiriötä.
15. Vierailu alueella on sallittua vain henkilökunnan luvalla.

Puhtaus ja siisteys
1. Pidä leirintäpaikkasi ympäristö siistinä ja siivoa se huolellisesti alueelta lähtiessäsi.
2. Toimita jätteesi niille varattuihin jäteasioihin.
3. Peseytyminen, pyykinpesu ja pyykinkuivaus on sallittu vain niihin osoitetuissa tiloissa.
4. Jätä käyttämäsi huoltotilat siisteiksi.
5. Autonpesu ja – huolto on sallittua vain tähän tarkoitukseen osoitetuilla paikoilla.
6. Kemiallisen wc:n ja harmaan veden tyhjennys on tehtävä vain tyhjennyspisteissä.
7. Jätä mökki siistiin kuntoon lähtiessäsi ja muista viedä roskat.
8. Käytä säästäen sähköä ja vettä.
9. Suojele alueen luontoa ja istutuksia, älä roskaa.

Vastuu
1. Jokainen majoittuja vastaa omasta omaisuudestaan.
2. Alueella säilytettävä omaisuus on asiakkaan vastuulla.
3. Vahingon aiheuttaja on ensisijaisesti velvollinen korvaamaan tapahtuneen vahingon.

HENKILÖ JOKA EI NOUDATA ANNETTUJA OHJEITA VOIDAAN POISTAA ALUEELTA.

Varaa tästä

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia

×